Teamleider Productie

Een teamleider productie speelt een belangrijke rol bij het organiseren, beheren en verbeteren van de productieactiviteiten om ervoor te zorgen dat doelstellingen worden behaald en dat de productie efficiënt en effectief verloopt. Je stuurt je team aan en legt verantwoordelijkheid af aan de productieleider. Lees verder om te kijken of teamleider productie een functie voor jou zou kunnen zijn.

Bekijk vacatures


Een teamleider productie heeft over het algemeen de verantwoordelijkheid voor het coördineren en beheren van de productieactiviteiten binnen een bedrijf of een specifieke afdeling. De precieze taken van een teamleider productie kunnen variëren afhankelijk van de industrie en het type productieomgeving, maar over het algemeen omvatten ze:

 1. Personeelsbeheer: De teamleider productie is verantwoordelijk voor het aansturen, trainen en motiveren van het productieteam. Dit kan het maken van werkroosters, het uitvoeren van prestatiebeoordelingen en het oplossen van conflicten omvatten.
 2. Productieplanning: De teamleider is vaak betrokken bij het opstellen van productieplanningen en het vaststellen van doelen voor de productieafdeling. Dit omvat het bepalen van deadlines, het verdelen van taken en het toezicht houden op de voortgang om ervoor te zorgen dat productiedoelstellingen worden gehaald.
 3. Kwaliteitscontrole: Het waarborgen van de kwaliteit van de geproduceerde goederen is een essentiële verantwoordelijkheid van de teamleider productie. Dit kan het implementeren van kwaliteitscontroleprocedures, het monitoren van productiestandaarden en het oplossen van kwaliteitsproblemen omvatten.
 4. Veiligheid en naleving van regelgeving: De teamleider is verantwoordelijk voor het waarborgen van een veilige werkomgeving en het naleven van alle relevante regelgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu.
 5. Efficiëntieverbetering: Continu streven naar verbetering van de productieprocessen en het identificeren van mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen.
 6. Communicatie: De teamleider productie fungeert vaak als een liaison tussen het productieteam en het hogere management. Dit omvat het rapporteren van de voortgang, het communiceren van beleidsveranderingen en het fungeren als een bron van feedback tussen werknemers en het management.

Scroll naar beneden voor openstaande vacatures als Teamleider Productie.

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem gerust contact op met onze recruiter

Bart van der Ven

Recruitment Consultant
Next recruitment beeldmerk
/_images/39/Bart-.png
Next recruitment beeldmerk

Teamleider Productie vacatures

  €0 - €0 per maand Amersfoort 40 uur

  Teamleider Productie

  Als Teamleider productie stuur je de operationele processen aan op de vestiging Amersfoort en val je direct onder de werfleider. Het doel is om in 4 jaar klaar te worden gestoomd om daarna zelf de eindverantwoordelijkheid over de vestiging te hebben als werfleider.
  Bekijk vacature
  €4000 - €5000 per maand Ede 40 uur

  Teamleider Productie

  Als Teamleider Productie geef je sturing aan een team bestaande uit 10 tot 15 operators en uitzendkrachten. Je focus ligt op het bevorderen van de ontwikkeling van je teamleden, zodat ze het beste uit zichzelf en het team kunnen halen.
  Bekijk vacature
  €3800 - €4600 per maand Zevenaar 40 uur

  Teamleider Productie

  Als Teamleider productie stuur jij jouw ploeg aan in een 2 ploegensysteem. Je komt te werken in een hightech machinepark binnen een jong en sterk groeiend bedrijf.
  Bekijk vacature