Productieleider

Een productieleider speelt een cruciale rol in het beheren van de productieprocessen om ervoor te zorgen dat productiedoelen worden behaald op een efficiënte, veilige en kosteneffectieve manier. Lees hieronder of de functie productieleider bij je past.

Bekijk vacatures

Een productieleider is verantwoordelijk voor het coördineren, plannen en beheren van de productieactiviteiten binnen een organisatie of fabriek. Hun taken kunnen variëren afhankelijk van het type industrie en de omvang van de productieactiviteiten, maar over het algemeen omvatten de verantwoordelijkheden van een productieleider:

  1. Productieplanning: Het opstellen van productieschema's en het beheren van de workflow om ervoor te zorgen dat productiedoelen worden gehaald binnen de gestelde tijdlijnen.
  2. Personeelsbeheer: Het aansturen, trainen en motiveren van productiemedewerkers om efficiënte en effectieve prestaties te leveren. Dit kan ook het oplossen van personeelsconflicten en het plannen van werkschema's omvatten.
  3. Kwaliteitscontrole: Het waarborgen van de kwaliteit van de geproduceerde goederen of diensten door middel van inspectie, het implementeren van kwaliteitscontroleprocedures en het oplossen van eventuele kwaliteitsproblemen die zich voordoen tijdens het productieproces.
  4. Voorraadbeheer: Het beheren van voorraden en het zorgen voor voldoende inventaris om aan de vraag te voldoen, terwijl tegelijkertijd overtollige voorraad wordt geminimaliseerd om kosten te besparen.
  5. Budgetbeheer: Het opstellen en beheren van budgetten voor productiekosten, inclusief grondstoffen, arbeid, apparatuur en overheadkosten.
  6. Veiligheid en naleving: Het waarborgen van een veilige werkomgeving en naleving van alle relevante gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en wettelijke voorschriften.
  7. Continue verbetering: Het identificeren van mogelijkheden voor procesverbetering en kostenbesparing binnen de productieactiviteiten en het implementeren van strategieën om efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Scroll naar beneden voor openstaande vacatures.

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem gerust contact op met onze recruiter

Gerwin Olde Rechterschot

Recruitment Consultant
Next recruitment beeldmerk
/_images/38/Gerwin.png
Next recruitment beeldmerk

Productieleider vacatures