Human resources

De Human Resource (HR) afdeling van een bedrijf heeft brede verantwoordelijkheden. Van recruitment tot beleid tot onboarding tot personeelsadministratie, je kan het vinden bij HR. Lees hieronder waar een HR medewerker zoal verantwoordelijk voor is. 

Bekijk vacatures

Een HR (Human Resources) medewerker is verantwoordelijk voor verschillende aspecten van het personeelsbeheer binnen een organisatie. Hun taken kunnen variëren afhankelijk van de grootte en de structuur van het bedrijf, maar over het algemeen omvatten de verantwoordelijkheden van een HR-medewerker:

  1. Werving en Selectie: Het werven van nieuwe medewerkers, het beheren van vacatures, het screenen van cv's, het coördineren van sollicitatiegesprekken en het selecteren van geschikte kandidaten.
  2. Onboarding: Het begeleiden van nieuwe medewerkers tijdens het inwerkproces, het verstrekken van essentiële informatie over bedrijfsbeleid, procedures en verwachtingen, en het regelen van trainingen.
  3. Personeelsadministratie: Het bijhouden van personeelsdossiers, het beheren van salarisadministratie, het regelen van arbeidscontracten, het verwerken van personeelswijzigingen (zoals promoties, overplaatsingen en beëindigingen) en het bijhouden van verlof- en ziektedagen.
  4. Medewerkersrelaties: Het fungeren als een tussenpersoon tussen medewerkers en het management, het behandelen van klachten en geschillen, het bieden van ondersteuning bij conflictoplossing en het bevorderen van een positieve werkcultuur.
  5. Training en Ontwikkeling: Het identificeren van trainingsbehoeften binnen de organisatie, het plannen en coördineren van trainingsprogramma's en het faciliteren van de professionele ontwikkeling van medewerkers.
  6. Beleidsontwikkeling: Het bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van HR-beleid, procedures en richtlijnen om te voldoen aan wettelijke vereisten en de behoeften van de organisatie.
  7. Werknemersvoordelen: Het beheren van arbeidsvoorwaarden en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ziektekostenverzekeringen, pensioenregelingen en andere voordelen.
  8. Compliance: Het zorgen voor naleving van wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidswetten, arbeidsvoorwaarden en veiligheidsvoorschriften.

Kortom, een HR-medewerker speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de organisatie door te zorgen voor effectief personeelsbeheer en het bevorderen van een gezonde werkomgeving. Scroll naar beneden voor openstaande vacatures.

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem gerust contact op met onze recruiter

Harm de Wild

Mede-eigenaar
Next recruitment beeldmerk
/_images/40/Harm.png
Next recruitment beeldmerk

Human resources vacatures