Financieel

De basis van alle bedrijven is geld. Zonder goed overzicht, een sterke administratie en cashflow kan je niet overleven als bedrijf. We sturen op financiën, baseren onze keuzes hierop. Een goede financieel medewerker is zijn/haar gewicht in goud waard. Ontdek wat voor soort functies er binnen bijna elk bedrijf zijn op financieel gebied. Next Recruitment kan u helpen met de volgende stap.

Bekijk vacatures

Binnen de meeste bedrijven zijn er verschillende financiële functies die elk een cruciale rol spelen bij het beheer van de financiën en het ondersteunen van zakelijke besluitvorming. Hier zijn enkele van de belangrijkste financiële functies binnen een bedrijf:

Financieel Management

Financieel management omvat het beheer van alle financiële activiteiten binnen een bedrijf. Dit omvat het maken van financiële plannen, het beheren van kasstromen, het beoordelen van investeringsmogelijkheden, het beheren van risico's en het optimaliseren van kapitaalstructuur.

Boekhouding

Boekhouding is verantwoordelijk voor het vastleggen en bijhouden van financiële transacties van een bedrijf. Dit omvat het bijhouden van inkomsten, uitgaven, activa en passiva. Boekhouding zorgt ervoor dat financiële informatie nauwkeurig wordt vastgelegd volgens relevante boekhoudnormen en -principes.

Budgettering en planning

Deze functie omvat het opstellen van financiële budgetten en het plannen van financiële doelstellingen voor het bedrijf. Budgettering en planning helpen bij het toewijzen van middelen, het stellen van doelen en het monitoren van de prestaties ten opzichte van de gestelde doelen.

Financiële analyse

Financiële analyse omvat het interpreteren van financiële gegevens om trends, patronen en prestaties van het bedrijf te begrijpen. Financiële analisten gebruiken tools en technieken zoals ratio-analyse, trendanalyse en benchmarking om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid en prestaties van het bedrijf.

Risicobeheer

Risicobeheer richt zich op het identificeren, beoordelen en beheren van risico's die van invloed kunnen zijn op de financiële stabiliteit en prestaties van het bedrijf. Dit omvat het identificeren van potentiële risico's, het implementeren van maatregelen om risico's te verminderen of te beheersen, en het ontwikkelen van plannen voor crisisbeheer.

Financiële rapportage

Financiële rapportage omvat het opstellen en verspreiden van financiële overzichten en rapporten aan interne en externe belanghebbenden. Deze rapporten bieden inzicht in de financiële positie, prestaties en cashflow van het bedrijf en zijn essentieel voor het nemen van beslissingen door investeerders, crediteuren, toezichthouders en het management.

Belastingbeheer

Belastingbeheer richt zich op het naleven van fiscale wet- en regelgeving en het optimaliseren van de belastingpositie van het bedrijf. Dit omvat het voorbereiden en indienen van belastingaangiften, het identificeren van belastingvoordelen en -kredieten, en het adviseren van het management over belastinggerelateerde kwesties.

  Elke financiële functie speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de financiële gezondheid, stabiliteit en groei van een bedrijf. Samen dragen ze bij aan het succes en de duurzaamheid van de onderneming. Scroll naar beneden voor openstaande financiële vacatures.

  Vragen over de sollicitatieprocedure?

  Neem gerust contact op met onze recruiter

  Martijn Peek

  Mede-eigenaar
  Next recruitment beeldmerk
  /_images/41/Martijn-2.png
  Next recruitment beeldmerk

  Financieel vacatures

   €2850 - €3400 per maand Veenendaal 40 uur

   Financieel Administratief Medewerker

   Als Financieel Administratief Medewerker ben je verantwoordelijk voor de debiteurenadministratie van 8 winkels. 7 in Nederland en 1 in België.
   Bekijk vacature
   €3000 - €3400 per maand Veenendaal 40 uur

   Financieel Administratief Medewerker

   Als Financieel Administratief Medewerker ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de administratie van A tot Z. Ook assisteer je de teamleider en Financieel Manager met diverse opdrachten en (financiële) vraagstukken.
   Bekijk vacature
   €3000 - €3750 per maand Ede 40 uur

   Financieel administratief medewerker

   Als Financieel Administratief Medewerker bij de Wetac Group ben je mede verantwoordelijk voor de correcte verwerking van de financiële administratie van de hele groep. Onder de groep hangen 12 entiteiten en er wordt wereldwijd handel gedreven.
   Bekijk vacature