Commercieel

Zonder verkoop geen omzet en zonder omzet geen bedrijf. De commerciële tak van een bedrijf is cruciaal en veelzijdig. Ben jij een echte accountmanager die graag deuren intrapt? Of ben je servicegericht en is de support rol meer voor jou? Ontdek commerciële functies voor jouw volgende stap.

Bekijk vacatures

Een commercieel medewerker is verantwoordelijk voor het bevorderen van de verkoop van producten of diensten van een bedrijf. De specifieke taken kunnen variëren afhankelijk van het type bedrijf en de sector waarin het opereert, maar over het algemeen omvatten de verantwoordelijkheden van een commercieel medewerker:

 1. Verkoopactiviteiten: Dit omvat het actief zoeken naar nieuwe klanten, het onderhouden van relaties met bestaande klanten en het verzorgen van verkoopgesprekken. Commercieel medewerkers kunnen ook verkoopdoelen hebben die ze moeten behalen.
 2. Klantenservice: Het bieden van ondersteuning aan klanten, het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het afhandelen van klachten.
 3. Marktonderzoek: Het verzamelen van informatie over de markt, concurrenten en klantbehoeften om het verkoopproces te informeren en te verbeteren.
 4. Administratieve taken: Het bijhouden van verkoop- en klantgegevens, het opstellen van offertes en facturen, en het bijwerken van interne systemen met relevante informatie.
 5. Samenwerking met andere afdelingen: Het werken met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals marketing, productontwikkeling en klantenservice, om de verkoopinspanningen te coördineren en te optimaliseren.
 6. Netwerken en relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten, leveranciers en andere belangrijke contacten in de branche.

Een commercieel medewerker speelt dus een cruciale rol bij het genereren van omzet en is van wezenlijk belang voor de groei van het bedrijf. Scroll naar beneden voor openstaande vacatures.

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem gerust contact op met onze recruiter

Gerwin Olde Rechterschot

Recruitment Consultant
Next recruitment beeldmerk
/_images/38/Gerwin.png
Next recruitment beeldmerk

Commercieel vacatures

  €3000 - €3800 per maand Tiel 36-40 uur

  Commercieel medewerker binnendienst

  In de rol van commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor een soepel verlopend proces van aanvraag tot order. Je speelt een centrale rol binnen het salesteam.
  Bekijk vacature
  €3500 - €4500 per maand Tiel 36-40 uur

  Accountmanager

  Als accountmanager compressoren en gasdetectie bekleed je een bijzondere positie. Dit is namelijk de baan waar techniek en commercie samenkomen.
  Bekijk vacature
  €3500 - €3500 per maand Houten 40 uur

  Accountmanager Frankrijk

  Heb jij ervaring in de sales zonnepanelen B2B? Voor deze internationale accountmanager functie zijn wij op zoek naar iemand die bekend is met de Franse markt.
  Bekijk vacature
  €3500 - €3500 per maand Houten 40 uur

  Accountmanager Duitsland

  Als Accountmanager Duitsland kom je terecht in een 7 koppig salesteam. Hiervan zijn er 5 gefocust op de BeNeLux, 1 op Duitsland en 1 General Manager die ook participeert in de verkoop.
  Bekijk vacature
  €2230 - €3000 per maand Nieuwegein 36-40 uur

  Intern Accountmanager

  Als Intern Accountmanager werk je in een groot team waar iedereen zijn/haar eigen taak heeft. Op de afdeling werken +-30 collega’s in 4 teams; klantenservice, telemarketing, accountmanagers en intern accountmanagers.
  Bekijk vacature